Wednesday, December 06, 2017

hello december!



Image result for hello december



i should take a break from my busy schedule.
fixing my mind. relax my body.

i wish!

Monday, October 02, 2017

superdad?

last week,
first time outstation tak bawa anak-anak.
esok pun outstation juga, tak bawa anak-anak.
sebab tak ada orang nak jaga.
(T.T)

so,
i send them to in-laws' house.

senang.
:D

received this txt.
morning drama from nina will give you serangan darah tinggi.
seriously. haha :D

Wednesday, September 06, 2017

ww: when your mom reply

years back. registration day.
diploma. 2004.

lol

Tuesday, September 05, 2017

officially four!

fantastic four!
alhamdulillah,
nina turn four last sunday.
we celebrate with two slice cake, at home.

semoga membesar sihat dan kuat!
(^_^)


xoxo

Wednesday, August 30, 2017

ww: KIKI CDM25

picture i found while cleaning my hp.
back in 2014.

Friday, August 25, 2017

how time flies~


she will turn four next week,
insyaallah.


omii love you!

xoxo

Thursday, August 10, 2017

rezeki haji

alhamdulillah, tahniah,
selamat pergi dan selamat kembali kepada para jemaah
yang dijemput untuk menunaikan ibadah haji pada tahun ni.

aku?
dijadualkan pada tahun 2108.
kalau rezeki, dapat pegi. kalau tak, berserah!

yang aku nak cerita hari ni bukan tentang aku,
tapi kawan aku. kawan sebaya.
muda, awal 30an,
dijemput menjadi jemaah haji untuk tahun ni.

disebabkan sekarang musim haji,
topik perbualan pun pasal haji laa kan..
aku pun tak kurang la bercerita pasal kawan aku ni.
sebagai kawan,
aku bersyukur sangat (proud?) sbb muda-muda lagi
Allah dah jemput dia untuk buat ibadah haji.

dalam bercerita tu,
aku dapat 2 respon yang berbeza.

#1 "eh, aku daftar lagi awal dari dia tapi tak dapat pun. 
tak boleh jadi ni"

#2 "untungnya muda-muda dah pergi haji. rezeki dia kan"

#1 aku tak komen lebih. speechless jap.
#2 sambung cerita pasal haji umrah dll..

Surah Hud - Ayat 6

tak alim, bukan ahli ulama',
tapi aku percaya rezeki setiap orang itu berbeza.
aku juga percaya pandangan orang itu berbeza.



semoga mendapat haji yang mabrur!



ps: yang penting usaha, taqwa, mulia - eh, terMOTTO UiTM plak! :D

Tuesday, August 08, 2017

pregnant?

big NO.
for now.

when N text me this morning, he send our picture yearsss back.
during our 1st raya, before the delivery. you know, fb thingy, on this day

tapi, siapalah aku untuk menidakkan rezekiNya..


Monday, July 31, 2017

word of the day

believe me,
i'm subscribing to this.

because,
wise people never stop learning.

:D



 


xoxo

Friday, July 28, 2017

jalan-jalan

bukan selalu dapat bawa anak berjalan.

sebabnya,
N = the very bz person in the world
:D

bawa anak jalan-jalan naik train pun jadi la.
as 1st timer, nina so excited!
when train goes through a tunnel and it gets dark,
nina said "omii, i don't like train, let's go home"

hahahahahaha

actually, omii pun macam 1st timer gak la..
sebab dah dekat sedekat tak naik LRT.
hahahaha

poor me or lucky me?

still..
hahahahahahaha

so, here we are! from Glenmarie to KLCC..

excited nina and feelingless lisa.. hahaha.. 

N with 10kg and me with 15kg hand luggage.. hahahaha

Monday, July 17, 2017

dilemma bergambar.


dilemma mak-mak bila nak suruh anak bergambar.
dalam 100 gambar, mungkin ada 2 gambar je yang ok.




tip: snap as much as u can!

Face With Tears Of Joy Emoji (Google Hangouts / Android Version)

Friday, July 14, 2017

idea: toilet idaman

haaa..
tajuk tak nak kalah.
idaman sangat..
mentang2 kerja dekat port,
tak puas agaknya bukak pintu kontena..
kekekekeke :D



from kiev

Monday, July 03, 2017

shrmzb

assalamualaikum.

selamat hari raya maaf zahir batin.


#teamrayanegerisembilan
#teamrayaanaktakdemood
#teamrayapakaislipperje
#teamrayaselipperhilang
#teamrayabukanrumahmertua

0-0

Wednesday, May 31, 2017

best NENAS ever!

assalamualaikum.

aku bukan orang yang suka makan nenas.
dulu masa kerja kat upm,
ada gak makan nenas.
sebab nenas upm manis sedap dan marvelous!

kat rumah mak,
boleh dikatakan every week mak pak aku beli nenas.

ada satu hari tu,
aku pun try la nenas dgn kicap kipas udang.
wow!
sedapnye!!

"nenas beli kat mana ni mak?"
"kat pasar karat shah alam"


murah kot. selalu beli 2-3 biji. siap potong!

sekarang,
gigih la aku ke shah alam untuk membeli nenas ni..
kadang tu gi sana semata nak beli nenas jeee..
gigih!

Thursday, May 25, 2017

selamat berpuasa!

assalamualaikum..

dah nak habis bulan mei.
lusa dah nak puasa.
aku, masih disini, seperti biasa.

congratulation to me! :D


selamat berpuasa semua!
 .

Tuesday, April 25, 2017

my number two is one!

assalamualaikum.

she is one!
cepatnya masa berlalu.
rasa macam baru bulan lepas lahirkan dia.. 
mahahaha :D

happy birthday lisa!


lisa,
please be good.
omiii love you!

xoxo

Monday, April 03, 2017

hello 2017!


assalamualaikum.
happy new year!
(^______^)


i'm good.