Monday, April 04, 2016

preparation: keperluan ke hospital bersalin


alhamdulillah~
dah nak masuk 37 minggu..
semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti..

last week, jumaat, malam..
otw dari rumah nak gi makan kat shah alam.
sepanjang perjalanan, aku dok menahan kesakitan..
false contraction!
dah sampai tempat makan baru aku bagi tau N..

lepas makan terus balik rumah.
balik tu aku terus kemas barang2 yang nak bawak g hospital..
ngeri wehh.. kot2 baby nk kluar awal ke kan..?
nauzubillah~
hope baby keluar lagi 2 - 3 minggu..

okay, kat bawah ni ada list yang PPUM dah sediakan,
so aku ikut je list kat bawah ni:


keperluan kebersihan diri a.k.a toiletries

toiletries - haha..
disebabkan last year banyak event kat hotel, 
makanya berguna juga la toiletries yang disediakan~
untuk mengelakkan beg berat, so bawak je toiletries hotel yang kecik2 ni..
bukannya nak duduk hospital lelama pun kan.... 
(hope tak lama dan cepat keluar hospital, amin~)
kalau lama pun, nanti leh la suruh suami bawak kan yang mana kurang...
so buat masa ni, doa yang baik2 semoga semuanya selamat dan berjalan lancar~

rasionalnye bawak toiletries hotel ni,
meringankan beg dan gunapakai konsep pakai buang!
so dah abis pakai terus buang!
pencuci muka & deodorant pun bukan yang baru, dah tinggal suku..
cuma feminine hygiene wash je baru..
beli pun sebab nak yang jenis foam punya..
takde la tertumpah2 dalam beg nanti..

tak ketinggalan, towel mandi..

doakan aku dan baby selamat ye~
terima kasih! :)




No comments: