Wednesday, May 31, 2017

best NENAS ever!

assalamualaikum.

aku bukan orang yang suka makan nenas.
dulu masa kerja kat upm,
ada gak makan nenas.
sebab nenas upm manis sedap dan marvelous!

kat rumah mak,
boleh dikatakan every week mak pak aku beli nenas.

ada satu hari tu,
aku pun try la nenas dgn kicap kipas udang.
wow!
sedapnye!!

"nenas beli kat mana ni mak?"
"kat pasar karat shah alam"


murah kot. selalu beli 2-3 biji. siap potong!

sekarang,
gigih la aku ke shah alam untuk membeli nenas ni..
kadang tu gi sana semata nak beli nenas jeee..
gigih!

Thursday, May 25, 2017

selamat berpuasa!

assalamualaikum..

dah nak habis bulan mei.
lusa dah nak puasa.
aku, masih disini, seperti biasa.

congratulation to me! :D


selamat berpuasa semua!
 .

Tuesday, April 25, 2017

my number two is one!

assalamualaikum.

she is one!
cepatnya masa berlalu.
rasa macam baru bulan lepas lahirkan dia.. 
mahahaha :D

happy birthday adik!


adik,
please be good.
omiii love you!

xoxo

Monday, April 03, 2017

hello 2017!


assalamualaikum.
happy new year!
(^______^)


i'm good.



Friday, December 02, 2016

I love my job?

Hmm.. maybe~ mahahaha..
Love - bila kena outstation pastu angkut anak-anak sekali.. hihi~
last month je sampai 2x kena pergi Melaka.
1st dengan M&M, 2nd balik hari je, penat!

Tapi demi tuntutan kerja, keluarga, dan negara, ku gagahi juga! :D


sebelum balik kita take picture dulu!

M1 tengah intai pool.. hari-hari tanya bila boleh mandi pool.. 

disebabkan umi bz kerja sepanjang kat melaka, hari last tu baru dapat bawak M&M jalan2.. tu pun naik cruise je.. lama gak naik cruise ni, M&M memula excited, lama2 bosan..

2nd time pergi melaka - balik hari je. 
pergi dengan driver.
walaupun tak drive, penat dia bukan main!
pagi2 dah gerak.
keluar kat exit simpang empat.
kiri kanan jalan dah banyak yang berubah.
bila dikira-kira, 
dah dekat 10 tahun aku habis belajar kat melaka rupanya~

depan rest. ni lah aku mintak tolong kat abang askar sbb kereta tiba2 mati xleh nak start.. kekeke.. zaman memula dapat lesen, ada hati nak jalan2 gi bandar.. haha.. dalam kereta tu ada 3 orang. aku je yang ada lesen masa tu. now, yang  2 tu dah ada lesen, tapi belum pernah diorang bawak aku jalan2 T.T


pantai puteri.. gambar dari dalam kereta. sekali bila zoom, rupa2nya gambar tandassss.. haha

famous keria antarabangsa.. so yummylicious!

i'm not teacher. this is office building. school design (^.^)'

sampai rumah dari melaka, anak2 tengah main kat luar. hilang penat!

sill i love my job?
hmm..
boleh laaaa...
hehehe..
alhamdulillah..



part of selat melaka.
  
xoxo

Thursday, September 15, 2016

mini reunion at kenduri kawin


assalamualaikum..

well.. well.. well..
setelah sekian lama tak jumpa kawan2..
last jumpa masa kenduri kawin aku..
muahaha..
teruk nye la aku ni..
dah 4 tahun tak jumpa rupanya! 
dah anak dua pun,
baru dapat jumpa kawan2..
face to face~
selalu kat fb je..

  

macam bebudak pakai tudung bawal.. mahaha.. dulu masa belajar orang sibuk pakai tudung bawal ko sibuk nk pakai selendang (baca: shawl), sekarang dah terbalik plak.. (^_^)'

sempat singgah bukit melawati bawak anak naik tram & tengok monyetsss sambil menggayakan busana dari minaz. gigih kau! #BajuDahLamaBeliTapiTakConfidentNakPakai #BudgetGemuk :D

selamat pengantin baru oja!
semoga bahagia sampai bila-bila..

Tuesday, August 16, 2016

cameron highland yaw!


as usually,
tak pernah plan pun kalau nak gi memana.
so,
2 minggu lepas,
ke cameron lah kita~

pagi gerak dari rumah dalam kul7lebih,
sampai atas dekat kul11.
sepanjang perjalanan tu ada gak singah2 rnr.

sejuk?
tak sejuk pun!
M&M berpeluh kot pakai baju lengan panjang..

tak pergi banyak tempat pun.
1) big red strawberry
2) pasar kea farm
3) sungai palas boh plantation

yang penting #ashamedina happy..
#lisaara kebanyakannya tidur sahaja.. good baby!

believe me, this is my 1st time amik gambar guna monopod..
tu pun sebab suami suruh. kalau x, xde maknanya.. haha 

mak budak yg excited lebih. :D

yang baju merah tu susah nak ajak bergambar skrg ni..

masa nak petik strawberry kat bahagian dalam2 skit tu,
#ashamedina cakap:

"umi, careful ye.." 

melting!