Thursday, May 26, 2016

kemana sahaja dengan anak


assalamualaikum.

seriously!
aku kalau pergi mana-mana, mesti nak bawa anak.
walaupun pergi check up.
setiap kali aku check up kat ppum,
#ashamedna tak pernah tinggal.
mesti ikut.
N selalu kena pow! haha..
ye la kadag-kadang check up sampai 2-3 jam,
selalu N bawa dia main kat playground.
depan playground tu ada kedai.
surprise egg sampai 2-3 biji dia beli..

aku dengan N kalau boleh kat semua tempat nak bawa anak..
tak leh tinggal!
insyaallah dah ada 2 orang anak ni pun macam tu..
cumanya tahap kesabaran perlu ada diperingkat yg tinggi sekali!
hahaha..

umur-umur #ashamedia ni memang tengah ligat..
semua nak explore!
anak, semoga menjadi anak yang bijak dn cergas!

last day check up at PPUM
kakak kiss baby~

sebab tu kalau aku pergi kursus or kerja outstation,
#ashamedina mesti ada.
kalau outstation 5 hari, sekurang-kurangnya hari ke 3 tu mesti dia ada kat hotel.
yang selalu jadi mangsa ialah N dan adik aku.. hihi
kalau adik aku cuti, dia boleh la jaga anak aku..
kalau N, memang dia kena amik cuti demi isteri dan anak tercinta! (^.^)
layan je la ye~


mungkin aku ni jenis mak-mak yang takleh pisah dengan anak.
nanti kalau anak masuk asrama macam mana la kan...?? huhu~

Wednesday, May 25, 2016

kakak 1st met with adik


alhamdulillah.

Sabtu - 16 April 2016 - 8 Rejab 1437h 
aku selamat melahirkan seorang lagi bayi perempuan~

kakak 1st met with adik baby~

Khamis - 14 April 2016
check in kat ppum sebab bleeding.
bleeding kul11am, kul6pm baru check in...
haha.. check in la sangat kan~
belum rasa contraction,
check VE dah 3cm...
malam tu gigih aku round satu wad..
dengan harapan bukaan cepat 


i'm mother of two!


assalamualaikum..

alhamdulillah,
now, i'm mother of two beautiful angel!

Medina & Malisa

pengalaman bersalin kali ni betul-betul berbeza dari sebelum ni.
betul lah kata orang, lain anak lain pengalaman..

alhamdulillah, semuanya selamat dan sihat..
doakan anak ini menjadi anak yang solehah dan berjaya dunia ahkhirat~
amin!

Sunday, May 22, 2016